MEGA

Info

Type
hogeschoolclub
Leden uit
Bachelors Odisee Technologiecampus Gent
Kleuren
Rood - Wit
Clubavond
Maandag
Opgericht in
1991
Stichters
Nico De Saedeleer
Clubcafés
Salto

Geschiedenis

In het academiejaar 1991-1992 waren er enkele studenten die zagen dat er iets mis was. Het KIHO miste iets, dat iets was een studentenclub!
Er was wel een studentenclub voor de ingenieurs en laboranten, maar de graduaten bleven in de kou staan. Daarom hebben deze studenten Studentenclub MEGA opgericht (Mechanica & Elektonica Graduaten Associatie) . De man die het voortouw heeft genomen, Nico De Saedeleer, werd tot eertse praeses van de MEGA verkozen. Als kleuren werd gekozen voor Rood en Wit. En werd er een clublied geschreven dat bij iedereen in de smaak viel. Als clubcafe werd vanin het begin voor "De Limiet" gekozen.
De studentenclub moest een club worden van kameraadschap en vertier! In zijn beginjaren was het een zeer kleine club. Met vallen en opstaan kreeg de club zijn gebruiken en traditities. Deze werden jaar na jaar overgegeven van praeses op praeses en preasidium op praesidium.
Dat onze leuze van "kameraadschap en vertier" niet zomaar een leuze is, is vooral te merken aan het feit dat de laatse jaren onze doopmeester de praeses van de MEGA is van het academiejaar 1995-1996. Ook zijn er op elke activiteit vele oud-leden van de club aanwezig.
Vandaag staat de MEGA nog steeds achter zijn gebruiken en tradities. Deze tradities zorgen ervoor dat de MEGA jaar na jaar meer de nadruk legt op plezier maken dan op regels. Wat niet wil zeggen dat er geen regels zijn, ze zijn gewoon vrij soepel in omgang. Dit is vooral terug te vinden in onze activiteiten en nog het beste van al in onze cantussen!
Ook is de regel wat vervallen onder de Odisee die ervoor zorgde dat bachelors bij bachelorclubs bleven en ingenieurs/laboranten bij hun club.

Als kers op de taart, volgend jaar vieren wij ons 25 jarig bestaan met een schitterend galabal en een ongelooflijke lustrumweek!

Ut vivat, crescat et floreat MEGA!