Geeraard

Info

Type
streekclub
Leden uit
Regio Geraardsbergen
Kleuren
Geel - Rood
Clubavond
Dinsdag
Opgericht in
1973
Stichters
Ghijs Pierre, bijgenaamd Hollebolleghijs
Clubcafés
't Putje

Geschiedenis

Geschiedenis studentenclub De Geeraard

De Geeraard is zoals elke studentenclub ontstaan op een blauwe maandag, toen enkele Geraardsbergse studenten besloten dat ook de oude stad aan de Dender een plaatsje verdiende in het studentenleven van Gent. Direct na deze oprichting sloot het zich ook aan bij het overkoepelende Senioren Konvent. Enkele oprichters in 1973 waren onder andere Ghijs Pierre ook Hollebolleghijs genoemd en Luc Van De Pontseele.

In het jaar 1974 werd al meteen de 1ste prijs op de Gravensteenstoet gewonnen, wat trouwens nog tweemaal zou gebeuren later in de geschiedenis. In het jaar 1995 werd die eerste prijs wel op een zeer uitzonderlijke manier behaald, meer bepaald door het pikken van "Manneken Pis" in Geraardsbergen (het enige echte trouwens!). Deze merkwaardige ontvoering verscheen in veel gazetten en zelfs op het VTM nieuws weerklonk deze moedige gebeurtenis!

Manneken Pis is dan ook niet alleen een manneke met nen kleinen leuter voor ons, maar meer dan dat is hij ook folkore en een symbool voor de stad Geraardsbergen (1459), ondanks dat weet menig mens niet dat deze ouder is dan die in Brussel (1619).

Door de jaren heen heeft de Geeraard zich ook enkele tradities en gewoontes laten aanmeten. Zo is er niet alleen het Giesbaargs klappen op activiteiten maar is ook "Den Bommel" met de daarbijhorende handelingen ondertussen een evidentie geworden op een cantus.

Niet alleen het overkoepelende SK Ghendt is doorheen de tijd van clubcaf? veranderd (Draver-Salamander) maar ook de Geeraard wisselde eens van vertrouwd caf?. Na jarenlang in den BoemBoem te zitten was het tijd om naar 't Putje te verhuizen. Caf?baas Jan zag ons graag komen, en na 10 jaar zijn we nog steeds zeer welkom. Veel kaartavonden en historische tequila-avonden zullen hopelijk nog volgen!

Dit huidige academiejaar vieren wij ons lustrum want het is 10 jaar geleden sinds onze 2de heroprichting! Dat gaan we stevig vieren!

Met dank aan de Hanz (senior 2005-07)

SK Ghendt / Massacantus

? Naam Titel Jaar Editie
SK Jasper Holvoet Vice Senior Seniorum Unief 2015
SK Marianne Godfroid Cantor Cantorum 2015
SK Niels Machtelinckx Senior Seniorum 2013
SK Niels Machtelinckx Vice Senior Seniorum Unief 2012
SK Dennis Hoste Schachtentemmer 2011
SK Pieter De Tant Zedenmeester 2011
SK Karen Bourlez Senior Seniorum 2010
SK Karen Bourlez Vice Senior Seniorum Unief 2009
SK Karen Bourlez Secretaris 2008
MC Sam Van Cleemputte Pers en VIP 2017 XXV
MC Sam Van Cleemputte Vice-voorzitter 2016 XXIV
MC Jasper Holvoet Penningmeester 2015 XXIII
MC Marianne Godfroid Comitélid 2015 XXIII
MC Sam Van Cleemputte Webmaster 2015 XXIII
MC Niels Machtelinckx Comitélid 2013 XXI
MC Niels Machtelinckx Penningmeester 2011 XIX
MC Karen Bourlez Comitélid 2010 XVIII
SK Daan Van Nieuwenhove Speechkampioen 2013
SK Marieke De Mulder Schachtenkeizerin 2013