Moeder Kila

Info

Type
hogeschoolclub
Leden uit
Odisee, Gent
Kleuren
geel - zwart
Clubavond
Zondag
Opgericht in
1977
Stichters
Rik Vanthomme
Clubcafés
De Koepuur, Pallieter

Activiteiten

Dag Datum Activiteit Locatie
Dinsdag 25/04/17 12:00 Moeder KILA - Groots Ribbetjesfestijn · Regniers Garage nv
Dinsdag 25/04/17 17:00 Moeder KILA - Groots Ribbetjesfestijn · Regniers Garage nv
Woensdag 26/04/17 12:00 Moeder KILA - Groots Ribbetjesfestijn · Regniers Garage nv
Woensdag 26/04/17 17:00 Moeder KILA - Groots Ribbetjesfestijn · Regniers Garage nv
Woensdag 10/05/17 20:00 Kiescantus Canard

Geschiedenis

In het academiejaar 77-78 hadden enkele studenten het idee om drie schoolclubs te laten fusioneren. Deze waren: een club van St-Lieven die vooral laboranten als leden had, een club van technische ingenieurs van het KIHO en nog ergens een studentenraad.
Aangezien de laboranten naar het KIHO moesten komen voor bepaalde labo's en of lessen was de naam vlug gevonden, Katholieke Ingenieurs en Laboranten.
Moeder KILA was geboren met als kleuren: blauw, wit en rood. Ieder jaar werd er een nieuw clublied geschreven door de Praeses. Natuurlijk stond deze kersverse vereniging in haar kinderschoentjes en had ze ook de bijkomende ziektes en kwaaltjes.
Na de kleutertijd te doorlopen te hebben werd de KILA een volwaardige studentenclub met niet alleen cantussen als activiteit. In het begin van de jaren tachtig was het clublokaal nog Den Draver waar Zaf in de tijd nog achter de toog stond. Er werden toen nog colleges gegeven in de KIHO, maar ook in de Hoogstraat.
Ergens midden de jaren tachtig werd St-Lieven volledig onafhankelijk zodat de studenten niet meer naar de KIHO moesten komen. Gevolg: de KILA werd hoofdzakelijk een club van ingenieurs. Ook in die tijd, moet de titel van technisch ingenieur veranderd zijn naar industrieel ingenieur en duurde de studie nu 4 i.p.v. 3 jaar. Wat eigenlijk alleen maar een voordeel kon zijn voor de KILA. Onder de deskundige leiding van Hendrik Moerman werd er voor het eerst een galabal georganiseerd. Dit ter gelegenheid van 10 jaar KIHO. In die tijd was er nog geen sprake van MEGA, KIK of COS-G, dus ging alle winst richting KILA. Er waren er ongeveer 300 mensen aanwezig, wat voor een eerste keer helemaal niet slecht is. Aangezien de KILA in die tijd in slechte papieren zat werd er van alles georganiseerd om geld binnen te rijgen. Van cursussen drukken tot sponsoring voor een boekje te drukken, alles was welkom. Ook werd er toen in Den Draver een spaghettiavond georganiseerd.
Zo komen we in onze pubertijd terecht. We zijn daar ook allemaal geweest en kennen dus de verschijnselen. Alhoewel : moeder KILA werd onder druk gezet door haar grote zus: moeder AJONISTA (ingenieurs van Aalst die in die tijd een bloeiende club hadden). Je zou denken, een puber is gemakkelijk te manipuleren, maar met de KILA hadden ze het niet gemakkelijk. De toenmalige praeses (Siegfried Van Der Borght) kon een machtsovername verhinderen, in die zin dat moeder AJONISTA en moeder KILA wel fusioneerden, maar dat de naam KILA behouden bleef. De oude kleuren van de KILA verdwenen en in de plaats kwamen de kleuren van AJONISTA; respectievelijk het huidige zwart en geel.
Rond die tijd waren er ook problemen met het clublokaal, toen nog de Limiet. In een zatte bui of wie zal het zeggen, werd het oude schild van moeder KILA in de coupure geworpen. Zo is een 10-tal jaar van de KILA voorgoed verloren geraakt. Diezelfde praeses had een vader die goed kon schilderen en die heeft voor het nieuwe schild gezorgd. Tevens kwam moeder KILA in het Axioma terecht.
De volgende jaren waren allemaal succesvol. Onder het bewind van Koen Decock werd er voor het eerst een spaghettidag en een barbecue georganiseerd. Dit zijn twee winstgevende activiteiten die de clubkas spijzen en een die zijn vandaag de dag onmisbaar zijn.
Onder hetzelfde bewind werd de melodie van 'The wild rover' en een tekst van Peter Spiliers het nieuwe clublied.
Ondertussen is de KILA volwassen geworden. De schachten zijn jonger dan hun club. Of om het met de woorden van Peter Van Lierde te zeggen: we kunnen over traditie spreken.
Hopelijk gaat moeder KILA nog een mooie toekomst tegemoet.
Recente geschiedenis Moeder KILA:
Maar ook een jonge volwassene verandert wel eens van kledij, kapsel of lief. Moeder KILA onderging een grondige metamorfose gedurende een periode van 5 jaar. Onder het bewind van achtereenvolgens Domien Crevits, Tijs Van Damme, Bram Dewaele en Jan-Bart De Muelenaere veranderde Moeder KILA van een industrieelclub, naar een schoolclub. De KILA en het praesidium werd op deze manier toegankelijk voor zowel graduaten als industriëlen. (Met dank aan Christiane Albers,) werd 'Krachtige Intellectuelen Laat op den Avond' als onofficiële naam voor KILA in gebruik genomen.
Ook op andere vlakken veranderde KILA. In die 5 jaren vond de KILA de weg naar de Overpoort. In clubjaar 2000-2001 werd de Pallieter als 2de clubcafé ingehuldigd. Een 2de schild (geschilderd door de toenmalige senior J-B) werd plechtig ingewijd met een vat bier van onze nieuwe Meters, Tim en Alain. Ditzelfde jaar werd Moeder KILA ook op elektronisch vlak actief. Een schacht, Dominique Cockx (Secretaris 01-02), zorgde voor de prachtige site die tot nu toe kan rekenen op vele trouwe bezoekers van eigen en andere clubs. In Lustrumjaar 25 keerde de KILA ook terug naar de Limiet. Stef, Wim en ook Zaf werden als nieuwe Peters van de KILA ingelijfd. Deze hielpen allen op allerhande manieren mee om de leden van Moeder KILA nog beter in de watten te kunnen leggen.
De grote activiteiten kenden na deze 5 jarige periode ook grondige hervormingen. Het galabal dat 2 jaar verdwenen was geweest werd terug georganiseerd. Het spaghettifestijn viel weg in 1999-2000. De praeses van ditzelfde jaar bedacht om het ribbetjesfestijn in plaats van 1 dag, 2 dagen te organiseren. Dit laatste is nu nog altijd één van de grootste eetfestijnen binnen en buiten de clubs van SK-Gent, met een bezoekersaantal van om en rond de 400. De KILA werd ook beter gekend bij andere clubs. Zo werden broederclubs herkend in o.a. MEGA, VETO, Payotten, LILA, Hermes, Dionysus, Laetitia, Salmonella, Sd'A, Gutenberg, Scaldis, en de vele andere die vergeten werden(Sorry).
Moeder KILA is dus een sociale en welgekende club geworden die zelfs 2 Senior Seniorums voort gebracht heeft. Het is dus een club die na 25 jaar nog steeds groeit en bloeit. Op deze manier is Moeder KILA prachtig op weg naar nog eens een goeie 25jaar.

SK Ghendt / Massacantus

? Naam Titel Jaar Editie
SK Arne Hap Senior Seniorum 2017
SK Arne Hap Vice Senior Seniorum Unief 2016
SK Glenn Janssens Secretaris 2016
SK Arne Hap Zedenmeester 2015
SK Cyrano De Bock Vice Senior Seniorum Hogeschool 2015
SK Marianne Godfroid Cantor Cantorum 2015
SK Thijs Castelein Sportleider 2015
SK Lien De Borre Penningmeester 2014
SK Thijs Castelein Sportleider 2014
SK Tim De Vreese Zedenmeester 2014
SK Frederik Parrein Sportleider 2013
SK Lien De Borre Penningmeester 2013
SK Ben Bonte Schachtentemmer 2012
SK Jelle Demaré Senior Seniorum 2012
SK Sam Coysman Zedenmeester 2012
SK Dennis Hoste Schachtentemmer 2011
SK Jelle Demaré Vice Senior Seniorum Unief 2011
SK Lize Vancauwenberghe Sportleider 2011
SK Christophe Bostyn Zedenmeester 2005
SK Jan-Bart De Muelenaere Senior Seniorum 2005
SK Wim Raveschot Vice Senior Seniorum Hogeschool 2005
SK Jan-Bart De Muelenaere Cantor Cantorum 2004
SK Constantijn De Beuckelare Sportleider 2003
SK Jan-Bart De Muelenaere Cantor Cantorum 2003
SK Ellen Broos Penningmeester 2002
SK Jan-Bart De Muelenaere Cantor Cantorum 2002
SK Noortje Brantegem Secretaris 1996
SK Simon Van der Meeren Senior Seniorum 1996
SK Peter Spiliers Senior Seniorum 1994
SK Peter Spiliers Senior Seniorum 1993
SK Antoon Degeyter Schachtentemmer 1984
SK Cis Albers Vice Senior Seniorum Hogeschool 1984
SK Filip Esprit Vice Senior Seniorum Hogeschool 1983
SK Peter Paeleman Secretaris 1981
SK Vincent Lombaert Zedenmeester 1981
MC Glenn Janssens Secretaris 2016 XXIV
MC Maxime De Huyvetter PR 2016 XXIV
MC Michiel Tondeur Webmaster 2016 XXIV
MC Arne Hap Veiligheid 2015 XXIII
MC Marianne Godfroid Comitélid 2015 XXIII
MC Thijs Castelein Comitélid 2015 XXIII
MC Dieter Vanhove PR 2014 XXII
MC Lien De Borre Penningmeester 2014 XXII
MC Tim De Vreese Veiligheid 2014 XXII
MC Sam Coysman Vice-voorzitter 2013 XXI
MC Jelle Demaré Comitélid 2012 XX
MC Sam Coysman Vice-voorzitter 2012 XX
MC Jan-Bart De Muelenaere Comitélid 2009 XVII
MC Christophe Bostyn Ondervoorzitter 2008 XVI
MC Jan-Bart De Muelenaere Comitélid 2008 XVI
MC Jan-Bart De Muelenaere Secretaris 2007 XV
MC Christophe Bostyn Voorzitter 2006 XIV
MC Jan-Bart De Muelenaere Comitélid 2006 XIV
MC Jan-Bart De Muelenaere Comitélid 2005 XIII
MC Jan-Bart De Muelenaere Comitélid 2004 XII
MC Jan-Bart De Muelenaere Comitélid 2003 XI
MC Jan-Bart De Muelenaere Comitélid 2002 X
MC Noortje Brantegem Comitélid 1996 IV
MC Tim De Vreese Bierkoning 2016 XXIV
SK Maxime De Huyvetter Troubadour 2015
SK Sharon Desmet Schachtenkeizerin 2012
MC Tino Bracke Bierkoning 2002 X
SK Jan-Bart De Muelenaere Speechkampioen 2001
SK Tijs Van Damme Speechkampioen 1997