West-Vlaamse Gilde

Info

Type
gilde
Leden uit
West-Vlaanderen
Kleuren
Geel-Blauw
Clubavond
Dinsdag
Opgericht in
2006
Stichters
Benny Demonie
Clubcafés
Bierologie

Activiteiten

Dag Datum Activiteit Locatie
Woensdag 18/04/18 20:30 WVG-cantus Canard (kleine zaal)

Geschiedenis

De West-Vlaamse Gilde heeft in het verleden al bestaan maar hierover is weinig gekend; de toenmalige (1998) leden waren : B.U.K, Dionysus, De Klokke, Moeder Vagantse, De Rodenbach, Sd'A, en Moeder Westlandia.

In het jaar dat Jan-Bart Demeulenaere Senior Seniorum was van het SeniorenKonvent Ghendt werd Benny Demonie door hem aangesproken om een Gilde op te richten voor de West-Vlamingen. Na een jaartje het idee uitwerken is uiteindelijk de West-Vlaamse Gilde van start gegaan in het jaar 2006. Na de streekverdeling die werd uitgevoerd in het academiejaar 2011-2012 omvat de West-Vlaamse Gilde de 8 West-Vlaamse streekclubs die lid zijn van het SeniorenKonvent:
- Moeder Westlandia voor de regio's Ieper, Veurne, Poperinge en Diksmuide
- Dionysus voor de regio Oostende
- Brugse Universitaire Kring voor de regio Brugge
- Deliria voor de regio Torhout
- De Rodenbach voor de regio Roeselare
- Internia voor de regio Tielt
- Sd'A voor de regio Kortrijk
- 't Wielke voor Menen en Waregem

Echter, heden ten dage telt onze trotse gilde maar zeven clubs niet meer. De BUK werd namelijk op slinkse wijze geannexeerd door de gedoodverfde rivalen van de Antwerpse Gilde. De schande!

De grootste jaarlijkse activiteit is de uitstap met een bus naar de Massacantus van Roeselare op de eerste dinsdag van december. In het tweede semester worden ook een cocktailavond en een WVG-cantus georganiseerd. Daarnaast werd nu al twee jaar op rij een voetbalmatch georganiseerd tegen de redactie van de Krant van West-Vlaanderen. Dit leverde telkens veel spektakel op en de tussenstand is 1-1.

SK Ghendt / Massacantus

? Naam Titel Jaar Editie