Het Seniorenkonvent Ghendt is een overkoepelend konvent voor 30 streekclubs, hogeschoolclubs en caféclubs.

Al 84 jaar zorgt het SK Ghendt wekelijks voor diverse activiteiten gaande van cantussen, cantoravonden, bierrally, t-shirtrolling, allerlei sportactiviteiten en met als hoogtepunt de jaarlijkse herdenking van de bezetting van het Gravensteen op 16 november 1949.

Studeer je in Gent? Ga dan zeker eens kijken naar welke club het best bij jou past of kijk op onze activiteitenkalender welke activiteiten er deze week plaatsvinden!

Ut vivat, crescat et floreat SK Ghendt!

Zoek een club uit jouw streek

Onder het SK Ghendt huizen maar liefst 20 streekclubs uit zowat elke hoek van Vlaanderen. Wil jij nieuwe streekgenoten leren kennen om tussen het studeren door eens deftig te ontspannen, of wil je het contact met je oude klasmakkers niet verliezen? Vul gewoon je postcode in en onze streekclubzoeker zegt welke club van jouw streek er is. Mocht er echter geen club (meer) bestaan uit jouw streek of heb je nog allerlei vragen, mail dan als de bliksem naar !


Hogeschoolstudent?

Ben je op zoek naar de ideale combinatie tussen schoolwerk en een plezante avond op café? Wil je mensen kennen die dezelfde interesses hebben en ondertussen hier en daar een samenvatting bij elkaar sprokkelen? Dan is een hogeschoolclub beslist iets voor jou!

Volbloed caféganger?

Merk je dat als je rondkijkt in je stamcafe je iedereen kent? Word je onderhand deel van het vast meubulair? Laat je dan dopen bij een caféclub! De Dulle Grieten (Vagant) Ideefix ('t Kofschip) en Moeder Malheur (Père Total) staan gereed met een frisse pint aan je favoriete stukje toog!

SK activiteiten

Openingscantus

25 sep 20:30 · Canard Bizar

Student Kick-Off

27 sep 12:00 · Sint-Pietersplein

Openingsfuif

27 sep 22:00 · Twitch

Openingsreceptie

3 okt 21:00 · Therminal

Schachtenkonvent I

9 okt 20:30 · Canard Bizar

Club activiteiten

Onthaalweek

Salmonella · 18 sep 08:00 · Cesar/Cuba Libre

Oudbukkencantus

Salmonella · 22 sep 20:30 · Grote zaal Canard Bizar

Zwanenzang

't Stropke · 23 sep 20:20 · Canard Bizar

Croque verkoop OKO

Abnormalia · 25 sep 11:30 · Campus Kattenberg

Openingscantus

Geeraard · 25 sep 20:30 · Delta